In april 2021 organiseerden we een Krautfundingcampagne. Ons doel? € 5000 inzamelen zodat we een extra steuntje in de rug kregen voor het produceren van onze startercultuur. De avond van onze lancering haalde we ons doelbedrag al binnen. Uiteraard waren Thomas en ik dolenthousiast!
Enkele gulle sponsors kozen voor de “MICHELIN WAT?! DUO✨”-reward. Naast een Kultured Deluxe Fermentation box bevatte deze reward ook een workshop én een exclusief etentje bij humus x hortense, een restaurant dat meermaals in de prijzen viel. Zo werden ze in 2019 bekroond met de titel “beste vegan restaurant van de wereld”, Nicolas Decloedt werd verkozen tot de ‘Beste Groentechef’ door de culinaire gids Gault & Millau (15/20) en ze kregen begin dit jaar een groene Michelinster. Hun visie “zero-waste”, vegetarische keuken en het gebruik van fermentatie als smaakmakers, past perfect binnen het verhaal dat wij met Kultured willen brengen. Daarom waren wij extreem verheugd dat humus x hortense onze Krautfundingcampagne mee wou ondersteunen!
Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver: onze full experience lunch bij humus x hortense. We werden er in de watten gelegd door Caroline, Nicolas en hun team. Als appetizer startte we met gefermenteerde asperge, een betere kick-off konden we niet krijgen! Daarna werden we overladen met heerlijks waaronder ook een vegetarische mossel. Geweldig wat zij daar allemaal op tafel konden toveren!
Daar bleef het niet bij, Caroline is ook specialist in het maken van botanical cocktails. Vooral de niet-alcoholische (maar soms ook de alcoholische) drankjes werden dus gespiked met kruiden en botanicals die voor een echte smaakexplosie zorgden. De basis van veel van haar drankjes: kombucha! Fermentatie staat dus wel echt centraal daar bij humus x hortense.
Ik ben duidelijk geen food blogger dus ik heb heel veel moeite met hier in woorden uit te drukken hoe heerlijk het daar wel was. Als je het zelf te weten wil komen zou ik me gewoon zo snel mogelijk zelf een tafeltje reserveren 😉
Een dikke merci aan onze Krautfunders om dit allemaal mee mogelijk te maken. Ze hebben duidelijk genoten van deze ervaring en wij ook! Bedankt ook aan Caroline en Nicolas, die deze ervaring nog beter hebben gemaakt door ons een woordje uitleg te geven over hoe het er bij hun in de keuken allemaal aan toe gaat. Wij komen zeker terug!
Geef een reactie