Over Ons

Kultured is een familiebedrijf met als hoofdmissie: zoveel mogelijk mensen de heerlijke smaken van fermentatie te laten ontdekken.

Thomas en Sander zijn al bijna 30 jaar broers. Ze komen uit hetzelfde nest, maar hebben verschillende interesses. De één is voetballer en econoom, de ander volleyballer en wetenschapper. Het concept Kultured is tot stand gekomen aan de familietafel.

Sander is microbioloog en heeft al meer dan 7 jaar ervaring met fermenteren. Je kent hem misschien van Ferme Pekes, een fermentatieproject van de Universiteit Antwerpen dat hij tijdens zijn doctoraat leidde. Daarnaast deed hij onderzoek naar het menselijke microbioom bij een gerenommeerde Europese onderzoeksinstelling. Als hij niet bezig is met biodata te analyseren of te koken, vind je hem wellicht terug op z’n gravelbike 🚴 of snowboard 🏂.

Thomas werkt als belastingconsulent voor een groot consultancybedrijf in België. Bedrijfscijfers hebben dus geen geheimen meer voor hem. Daarnaast is hij een culinaire liefhebber die graag nieuwe smaken ontdekt in de keuken en op restaurant. Aangezien fermentatie een heel nieuw smakenpallet met zich meebrengt, is hij ook snel verknocht geraakt aan fermenteren. Indien Thomas niet met cijfers aan het goochelen is vind je hem op zijn koersfiets🚴, op een padelveld 🎾 of genietend van een frisse pint 🍺 met vrienden!

Thomas en Sander fermentatie

Eindelijk een project om mijn oogst ingevroren Cayenne pepers van vorige zomer te verwerken. En een goeie boost voor het immuunsysteem!

Kris

Heel fijne start-up! Als medisch microbioloog en “microbioom fan” hebben jullie mijn volledige steun! Erg benieuwd naar het resultaat. Veel succes!

Thomas

Proficiat met de lancering en het succesvol binnenhalen van jullie
krauftfunding. Ik begin alvast te zoeken naar een goed receptje voor m’n hotdogworstjes:)

Laurence