Kimchi is heerlijk! Wij publiceerden eerder al een makkelijk recept om zelf thuis kimchi te maken met onze Kultured startercultuur. Zoek je echter nog inspiratie om je kimchi in te verwerken? Dan moet je echt deze quesadilla’s met kimchi uitproberen!
Volgens onze chef, Hanne Pluim kunnen deze quesadilla’s met kimchi perfect als aperitiefhapje of voorgerecht om te delen dienen. Het gerecht is een combinatie van de Koreaanse en Mexicaanse keuken en is absoluut niet moeilijk om te maken! Als je kimchi al klaar staat, tover je het gerecht in minder dan 20 minuten op tafel.
Bovendien kan je met dit recept ook creatief aan de slag. Maak het gerecht vegetarisch door een vegetarisch gehakt te gebruiken of het te vervangen door zwarte bonen. Ben je eerder fan van kip? Ook daarmee kan je het gehakt vervangen. Of gebruik een ander type kaas dan mozzarella zoals bijvoorbeeld Gouda kaas! Laat je creativiteit de vrije loop!
Onderstaand recept maakt trouwens gebruik van Kimchi mayonaise. Heb je dat niet staan? Geen probleem, dat maak je ook super snel, als je al een pot kimchi hebt klaar staan. Neem wat kimchi (ongeveer 45 gram), snijd die super fijn en mix dat met mayonaise (ongeveer 100 gram). Voeg meer mayonaise of kimchi toe naar smaak. Wij werden in ieder geval al snel verliefd op deze mayonaise en gebruiken hem meer en meer in onze gerechten om extra smaak toe te voegen!
Laat het ons zeker weten als je dit recept hebt gemaakt via Facebook of Instagram!
Quesadilla’s met kimchi
Ingrediënten
- 2 eetlepels sesamolie
- 250 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 4 cm geraspte gember
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 6 grote tortillas
- 150 g geraspte mozzarella
- 150 g gerapste cheddarkaas
- 6 eetlepels kimchi
- Kimchi mayonaise
- 1 bosje lente-io
Instructies
- Verhit de sesamolie in een pan. Bak hierin de knoflook en gehak. Meng ondertussen de gember, oestersaus, sojasaus, en basterdsuiker onder elkaar voor de saus. Giet de saus bij het gehakt.
- Leg een tortilla in een andere hete pan. Schep er wat kimchi, gehakt, mozzarella en cheddar op. Verdeel het zodat de helft van de tortilla belegd is. Vouw de tortilla dicht en draai het voorzichtig om.
- Snijd de lente-ui fijn
- Haal de tortilla uit de pan als het langs beide kanten gebakken is en de kaas vanbinnen is gesmolten
- Snijd de tortilla in punten en werk af met lente-ui en kimchimayonaise
Geef een reactie