Deze croque monsieur met pastrami en gefermenteerde rode kool is een heerlijk receptje voor bij de lunch. Probeer deze zeker in combinatie met onze gefermenteerde rode kool en de Kultured Kornichons.
Lees zeker eerst onze fermenteer tips voor beginners voor je met dit recept aan de slag gaat.
Croque pastrami met rode kool
Een luxe-croque om duimen en vinger af te likken. Wil je een ambachtelijke croque? Maak dan het brood, de pastrami en de gefermenteerde rode kool zelf.
Equipment
- 1 Croque machine
Ingrediënten
- 24 schelletjes Pastrami
- 8 sneden bruin/meergranen brood
- 4 schelletjes belegen kaas
- 200 gram gefermenteerde rode kool
- 8 augurken optioneel
- 2 handjes rucola
- 1 eetlepel bakboter
- 8 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Sririacha chilisaus
Instructies
- Smeer de sneden brood langs de buitenkant in met boter.
- Beleg het brood met 6 schelletjes pastrami, 1 schelletje kaas, rode kool en 2 (in schijfjes gesneden) augurken. Vouw het brood dicht en steek de croque in de machine tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten is.
- Maak ondertussen de saus. Meng de mayonaise met Sririacha Chilisaus. Voeg eventueel meer Sririacha toe, als je graag pikant eet.
- Haal de croques uit de machine, vouw de croque open om er wat rucola tussen te steken. Serveer met de saus en nog wat extra rucola en rode kool.
Een recept van Hanne Pluim (Pitmaster @bbq.timekulinair – Flemish champion culinary BBQ – Food expert @visitflanders).
Foto: Many Headed Studio
Geef een reactie