Lees zeker eerst onze tips voor beginners voor je met dit recept aan de slag gaat!
Kultured Kornichons
De augurk: hate it or love it. Bij sommigen worden ze er als eerste uitgevist na het serveren van een verse burger, anderen smullen er van. Wij vinden in ieder geval dat een augurk niet kan ontbreken op een kaasplank, bij de kaasfondue, naast een croque-monsieur of tussen je burger. En huisgemaakt zijn ze toch nog nét dat tikkeltje beter, denk je niet?
Equipment
- Kultured fermentatiepot
- Glazen gewicht
Ingrediënten
- 5 Kleine verse augurken
- 1 bosje Verse dille
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 25 g mosterdzaad
- 22 g zout
- 1 zakje Kultured startercultuur
Instructies
- Los de startercultuur op in ongeveer 100 ml lauw water en zet opzij.
- Pel de sjalotten en snij ze grof.
- Doe hetzelfde met de look.
- Voeg 2/3 van de kruiden, sjalotten en de look toe aan de Kultured-pot.
- Was de augurken en stapel ze in de pot. Voeg vervolgens alle overige kruiden, sjalotten en look toe.
- Los het zout op in ongeveer 400 ml water. Voeg dit pekelwater toe aan de pot.
- Voeg nu de opgeloste startercultuur toe en vul indien nodig aan met water.
- Voeg het fermentatiegewicht toe.
- Laat de augurken 5 dagen fermenteren tussen de 20 á 25℃
Geef een reactie