Recipes

Welcome to our English recipe page

Our website is not yet multi-langual and currently only in Dutch. However, we have prepared a set of recipes for you in English so that you can get started with our cultures!

  • Kultured Kraut (sauerkraut)
  • Kultured Kimchi

Found a (spelling) mistake? Let us know so that we can improve this page for you!

Kultured Kraut (Sauerkraut)

Een Kultured fermentatie pot met zuurkool in

Kultured Kraut (Sauerkraut)

Is this the first time you are fermenting? Then start with this recipe as it will help you gain confidence in this cooking method.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 dagen

Ingrediënten
  

  • 1 Cabbage ~ 1 kg
  • 22 g Salt
  • 1 sachet Kultured starter culture

Instructies
 

  • Dissolve the starter in 100 ml lukewarm water.
    Het zakje Kultured startercultuur werd leeggemaakt in een potje een daar wordt water aan toegevoegd
  • Remove the outer leaves from the cabbage.
  • Cut the cabbage in pieces of 1 – 2 cm. Do you prefer to have smaller pieces? Then use a grater!
    Witte kool in reepjes gesneden
  • Collect the cabbage in a bowl and add salt.
    Zout wordt toegevoegd aan de kom met gesneden witte kool
  • Time to get dirty: knead the salt into the cabbage so that the cabbage starts to release moisture. Try to do this for at least 5 to 10 minutes.
    De kool wordt stevig gekneed
  • Add the starter culture and knead again for a minute.
    Startercultuur wordt toegevoegd aan de kool
  • Add the cabbage to your Kultured jar and press it down.
    Kool wordt overgebracht naar de Kultured fermentatiepot
  • Add the fermentation weight and press it down as well. Make sure your jar is filled to the top leaving 2 – 2.5 cm of air and that all veggies are submerged completely submerged.
    Het Kultured fermentatiegewicht wordt toegevoegd aan de kool
  • Store the Kultured Kraut in a safe space and let it ferment for 2-5 days on a room temperature of 20 to 25℃. Then store in the fridge.

Notities

You can easily swap white cabbage for red cabbage for another taste experience
 

Kultured Kimchi

Een hand houdt een pot Kultured Kimchi vast

Kultured Kimchi (English)

Kimchi is Korean fermented deliciousness. It is deeply rooted in their culture and you can find it everywhere in the country. It is so deeply rooted that a Korean research institute developed a special space-proof kimchi that can be sent along with their astronauts on space missions. That seems like a food you have to try right?
Admittedly, real Koreans will probably not label our kimchi as proper kimchi, but we believe it is a real tasty version that you can make with ingredients that you can easily find in a supermarket. That is already a great start, no?
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 2 dagen

Equipment

  • Small blender (If you do not have one, just use your knife!)

Ingrediënten
  

  • 1 Chinese cabbage
  • 1 Spanish radish
  • 2 carrots
  • 1 bundle scallions
  • 1 piece ginger
  • 2 cloves garlic
  • 2 chili peppers
  • 22 g salt
  • 1 sachet Kultured starter culture

Instructies
 

  • Dissolve the starter culture in 100 ml luke warm water
    Het zakje Kultured startercultuur werd leeggemaakt in een potje een daar wordt water aan toegevoegd
  • Cut the Chinese cabbage in small pieces of 1-2 cm and transfer them to a large bowl.
    Een hand snijdt Chinese kool ter voorbereiding van de Kultured Kimchi
  • Add all the salt and start kneading away so that the cabbage releases most of it moisture.
    Een hand kneedt de Chinese kool voor de Kultured Kimchi
  • Grate the Spanish radish and add to the bowl.
    De rammenas wordt geraspt voor de Kultured Kimchi
  • Grate the carrots and add to the bowl.
    Wortels worden geraspt ter voorbereiding van de Kultured Kimchi
  • Cut the scallions and add to the bowl.
    De lenteuitjes worden fijn gesneden ter voorbereding van de Kultured Kimchi
  • Now we will start making a chili paste. For this we will use a small blender. If you do not have one available, do not panic, you can just cut everything very finely instead.
    Add the garlic cloves to the blender.
    Teentjes look worden toegevoegd aan de blender voor het maken van een chilipasta
  • Peel the ginger and add to the blender.
    Gember wordt toegevoegd aan de blender.
  • Add the chili peppers to the blender and blend away! Add the chili paste to the bowl
    De chilipepers worden toegevoegd aan de blender voor het maken van chilipasta
  • Add the starter culture.
    Voeg de startercultuur toe aan de Kultured Kimchi ingredienten
  • Glove up to spare you some tears and start kneading and mixing the veggies!
    Kneed alle groentjes ter voorbereiding van de Kultured kimchi
  • Transfer the mixture to your (Kultured) fermentation jar.
    Wat is fermenteren? Het gebruiken van micro-organismen om voeding lekkerder te maken. Hier wordt er kimchi bereid, een groentefermentatieproces
  • Add your fermentation weight to make sure that all veggies are submerged.
    Bovenkant van pot die aantoont dat alle groenten ondergedompeld zijn in Kimchi vocht
  • Store on a safe place and let it ferment for 2-5 days at 20-25°C
    Een hand houdt een pot Kultured Kimchi vast

Notities