Startercultuur voor professionals

Startercultuur voor professionals

De startercultuur op maat gemaakt voor groenten, die meegroeit met je bedrijf.

Geen kopzorgen meer bij jouw groeiende productie. Met de Kultured startercultuur maak je jouw groentefermentaties controleerbaar en consistent. Zo vermijd je mislukte productiebatches en garandeer je kwaliteit aan je klanten. De Kultured startercultuur is de startercultuur voor professionals!

Groentestartercultuur voor professionals

Voordelen van onze startercultuur

  • Consistent eindresultaat
  • Snellere fermentatietijd waardoor je meer kan produceren
  • Betere controle over je fermentatieproces
  • Geoptimaliseerd voor groentefermentaties
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Met melkzuurbacteriën die ook in het natuurlijk fermentatieproces voorkomen

Wat maakt deze startercultuur zo uniek?

De startercultuur werd samengesteld door onze oprichter Sander Wuyts, microbioloog in hart en nieren. Hij bestudeerde tijdens zijn doctoraatstudies een groot aantal verschillende groentefermentatieprocessen. Op basis van die kennis, ontwikkelde hij een startercultuur met melkzuurbacteriën die cruciaal zijn voor het groentefermentatieproces. Daardoor bevat de startercultuur enkel melkzuurbacteriën waarvan geweten is dat ze van nature voorkomen in groentefermentaties.

Foto: UAntwerpen
Foto: UAntwerpen

Veel voorkomende vragen

Ik wil graag mijn natuurlijke flora behouden, kan dat met een startercultuur?
Een startercultuur zorgt ervoor dat de optimale groeicondities voor melkzuurbacteriën sneller worden bereikt. Dat wil dus niet zeggen dat enkel de melkzuurbacteriën uit de startercultuur de enigste overlevende zullen zijn. Het kan perfect zijn dat de natuurlijke flora aan melkzuurbacteriën dan juist een opportuniteit ziet om de fermentatie verder te voeren. Uit de studie van Sander met wortelsap (figuur 5C) blijkt dat een fermentatie met de bacteriesoort Leuconostoc als startercultuur zelfs tot een grotere diversiteit aan Lactobacillen leidde! De natuurlijke flora van melkzuurbacteriën wordt dus niet van de kaart geveegd.

Wordt de smaak niet beïnvloed door de startercultuur?
Dat kan alleen jij beoordelen. Bestel hier een gratis proefpakketje en oordeel vooral zelf!